Was Ingmar Bergman geen echte Bergman?

In Zweden beweert een nicht van Ingmar Bergman (1918-2007) dat de regisseur als baby verwisseld werd. De nicht, Veronica Ralston, schrijft dat in haar nieuwe boek. Uit analyses van haar DNA en dat van Bergman moet blijken dat beiden niet met elkaar verwant zijn.

Volgens Ralston werd Bergman kort na zijn geboorte in Uppsala verwisseld met een andere baby. Dat zou het werk geweest zijn van vader Bergman, die merkte dat de zuigeling die zijn vrouw had gebaard erg ziekelijk was.

Misdaadauteur Henning Mankell, die getrouwd is met Bergmans dochter Eva en werkt aan een tv-serie over de cineast, zegt dat de theorie wel eens zou kunnen kloppen, maar vindt dat ze beter moet worden onderzocht. Ook Bergmans zoon Daniel heeft geen bezwaren tegen nieuwe DNA-analyses om de kwestie uit te klaren. "Voor mij is dit niet belangrijk", zegt hij.