"Kinderen gedood bij aanval van de NAVO"

Volgens plaatselijke autoriteiten zijn bij een luchtaanval van de NAVO in het zuiden van Afghanistan 14 burgers om het leven gekomen, onder wie 12 kinderen.

Helikopters van de ISAF-missie moesten tussenbeide komen na een aanval op een NAVO-basis in het district Nawzad, in de zuidelijke provincie Helmand. "Bij die operatie werden enkele huizen geraakt", zo meldde de gouverneur. "14 onschuldige burgers, onder wie 12 kinderen, zijn gedood, er zijn ook gewonden gevallen".

De ISAF-macht in Afghanistan zegt dat ze "op de hoogte is van de informatie dat burgers gedood zouden kunnen zijn bij een luchtaanval", klinkt het. De NAVO heeft een onderzoek ingesteld. Er zijn in het verleden al verschillende burgerdoden gevallen bij aanvallen van de NAVO in Afghanistan.

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft al meermaals zijn ongenoegen geuit over het feit dat de NAVO-operatie in Afghanistan ook burgerslachtoffers maakt. Hij eist dat de NAVO nachtelijke luchtaanvallen stopzet.