Geen rioolwater meer in de Westerschelde

Het defect in een leiding naar een waterzuiveringsstation in de Nederlandse provincie Zeeland is hersteld. Er wordt geen vervuild rioolwater meer geloosd in de Westerschelde.

Vrijdag ontstond er een defect in een waterleiding op het terrein van het waterzuiveringsstation in Bath, Zeeland. Sindsdien stroomde per uur 3 miljoen liter vervuild rioolwater de Westerschelde in. Er was een grote zwarte vlek in het water te zien en er hing een doordringende stank.

De autoriteiten waren er gisteravond al in geslaagd om het lek in de leiding te dichten met beton, maar de installatie moest eerst worden getest. Die tests zijn positief uitgevallen. Sinds vanmiddag stroomt er geen nieuw rioolwater meer naar de Schelde.

De leiding zit wel nog vol met vervuild water. Het zal ongeveer tot middernacht duren voor het water weer helemaal schoon is.