Queen geeft haar filmvader een lintje

De Britse acteur Colin Firth en de Britse muzikant Bryan Ferry worden door de Britse koningin Elizabeth geridderd. De koningin deelt de lintjes uit naar aanleiding van haar 85e verjaardag.

Het Britse koningshuis heeft zaterdag de lijst met publieke figuren die een ereteken krijgen van Queen Elizabeth II bekendgemaakt. Onder anderen Bryan Ferry, Colin Firth en advocaat Mark Stephens worden gelauwerd.

De 65-jarige Bryan Ferry brak door met zijn band Roxy Music. Hij krijgt het ereteken van Commandant van het Britse Rijk (CBE), net als Mark Stephens, de advocaat van Wikileaks-oprichter Julien Assange, en Colin Firth.

Colin Firth kreeg begin dit jaar een Oscar voor zijn rol van George VI, de vader van Elizabeth, in de film "The king's speech". Hij was ook te zien in de films "A single man" van Tom Ford en de "Bridget Jones"-films.

Er zijn ook nog lintjes voor de gouverneur van de Bank of England, Mervyn King, en voor Nobelprijswinnaar en IVF-pionier Robert Edwards. De koningin zal ook drie cricketspelers een ereteken schenken.