9 Tony Awards voor "The book of mormon"

"The book of mormon", de musical van de "South Park"-makers Trey Parker en Matt Stone, is met 9 prijzen de grote winnaar geworden van de Tony Awards. De uitreiking van de "Oscars voor theater" vond zondagavond plaats in New York.
Trey Parker en Matt Stone met de Tony Awards voor "The book of mormon" ;

Het verhaal van 2 missionarissen in Afrika won onder meer de prijs voor beste musical, beste regie van een musical en beste originele muziek.

"War horse", gebaseerd op het kinderboek van Michael Morpurgo, won 5 Tony Awards, waaronder de prijs voor beste toneelstuk. Marianne Elliott en Tom Morris (foto in tekst) wonnen de prijs voor beste regie. Het theaterstuk, waarin marionetten gebruikt worden, vertelt het verhaal van een paard dat tijdens WO I verplicht wordt aan beide fronten te vechten.

"The Scottsboro boys" (12 keer genomineerd), "Sister act", "The merchant of Venice" en "The motherf--- with the hat" konden geen enkele prijs in de wacht slepen.

Sinds 1947 worden de beste theaterstukken en musicals op Broadway met Tony Awards bekroond.