"Spider-Man"-producer Laura Ziskin overleden

De Amerikaanse Laura Ziskin, producer van de "Spider-Man"-films en van "Pretty woman", is gisteren in Los Angeles overleden. Ziskin had al 7 jaar borstkanker. Ze is 61 jaar geworden.

Ziskin begon haar carrière als assistente van producer Jon Peters. Daarna was ze zelf de producer van films als "No way out" (1987), "Pretty woman" (1990) en "As good as it gets" (1997). Van 1994 tot 1999 stond ze aan het hoofd van Fox 2000, de afdeling van 20th Century Fox Studio die oorlogsdrama's als "Courage under fire" en "The thin red line" maakte.

Bij Sony Pictures werkte ze samen met regisseur Sam Raimi aan de "Spider-Man"-trilogie. Met journaliste Katie Couric richtte ze de liefdadigheidsorganisatie Stand up to Cancer op, een organisatie die al meer dan 200 miljoen dollar (139 miljoen euro) inzamelde voor kankeronderzoek.

Ze producete ook twee keer de televisie-uitzending van de Oscaruitreiking, in 2002 en 2007.