Christchurch weer getroffen door zware bevingen

De stad Christchurch in Nieuw-Zeeland is getroffen door twee zware naschokken van de aardbeving van vier maanden geleden. De schokken hadden een kracht van 5.2 en 6.0. Een tiental mensen is lichtgewond geraakt. Duizenden mensen zitten zonder elektriciteit.

De schade in de straten en aan de gebouwen is zeer groot. Onder andere de Johannes de Doper-kerk is ingestort (foto boven). Het was een van de weinige gebouwen dat niet getroffen was door de vorige zware aardbeving in februari. 

Onze landgenoot Guy Faes woont in Christchurch. "Ik was op het moment van de beving in een vergadering en alle gebouwen schudden door mekaar. Er is weer heel wat uit de kasten gedonderd en er is veel schade in huis, zoals de vorige keren."

"We hebben op dit moment geen water en elektriciteit. Veel pijpen in de grond zijn opnieuw allemaal gesprongen. Hier en daar hebben we serieuze spuiters in de straten waardoor het water overal in het rond spuit, maar dat was bij vorige aardbevingen ook zo."

In februari dit jaar was er een grote aarbeving in Christchurch. Toen kwamen zo'n 180 mensen om het leven en was de materiële schade zeer groot.