Waarom je de dalai lama beter geen mop vertelt

De dalai lama heeft afgelopen weekend ongewild voor spraakmakende televisie gezorgd. Hij werd door de Australiër Karl Stefanovic geïnterviewd voor zijn talkshow “Today”. Toen Stefanovic besloot een mop te vertellen, ontspon zich een nogal gênante situatie.

“De sfeer zat goed, dus vond ik het een ideaal moment om hem een mop te vertellen”, zegt Stefanovic in zijn programma. Vervolgens toont hij het bewuste fragment. Daarin is te zien hoe hij zich wat dichter bij de dalai lama zet en zijn mop vertelt. “The dalai lama walks into a pizza shop...”

Daar loopt het al een eerste keer fout, want de dalai lama heeft de hulp van zijn tolk nodig om te weten wat een pizza shop is. Na een aarzeling dringt het tot hem door, waarop Stefanovic enthousiast zijn mop voortzet. “Can you make me one with everything”, zegt de talkshowhost, maar de onbegrijpende blik van zijn gesprekspartner spreekt boekdelen.

Stefanovic herhaalt de pointe van zijn mop, maar algauw ziet hij het hopeloze van de zaak in. “Ik had kunnen denken dat dit niet zou werken”, besluit de Australiër terwijl hij zijn gezicht naar zijn handpalm brengt, waarop de dalai lama de reddeloze presentator begint uit te lachen.

Op Twitter deelde Stefanovic deze tweet met zijn volgers: “Just interviewed the dalai lama. He is one chilled out dude. Told him a gag that he didn't get. So embarrassed.” Lag het aan de dalai lama, of toch eerder aan het grapje zelf? Volgens Peter Stefanovic, de broer van de talkshowhost, ligt het in de eerste plaats aan de grap zelf. Eveneens op Twitter zegt hij: “'I didn't get the joke either. He's not that funny folks.''

lees ook