Werchtermuseum opent woensdag de deuren

In cultuurhuis De Jack-Op in Werchter opent woensdag een tentoonstelling over de geschiedenis van Rock Werchter. Het gaat om een voorlopige opstelling die vanaf volgend jaar een permanent en grootser karakter krijgt.

Rock Werchter X, zoals het project heet, is een initiatief van de gemeente Rotselaar, Rock Werchter en de provincie Vlaams-Brabant. De expo biedt op basis van foto's, affiches, statistieken en anekdotes een overzicht van de geschiedenis van het festival.

Voor de definitieve expo wordt er nog gezocht naar affiches van een aantal jaargangen en ander interessant materiaal. Wie materiaal kan aanbrengen dat in de tentoonstelling gebruikt kan worden, krijgt een combiticket voor Rock Werchter 2012.

De expo is deze zomer open van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur. Tijdens Rock Werchter en TW Classic gaan de deuren al om 10 uur open. De tijdelijke expo kan tot 18 september bezocht worden.