"Waaslandmonster" houdt onschuld staande

Voor het hof van assisen in Gent heeft een 62-jarige man ontkend dat hij in de jaren 90 twee vrouwen op gruwelijke wijze heeft vermoord. Het proces tegen hem startte vorige week.

"Het monster van het Waasland", zo wordt de man genoemd. In 1995 en in 1999 zou hij een vrouw op gruwelijke wijze hebben vermoord.

In 1995 werd het lichaam van een 56-jarige vrouw gevonden in een kanaal in Vrasene bij Beveren. De beschuldigde was de laatste die haar levend had gezien. "Ik heb niets te maken met haar dood", zei hij vandaag op het assisenproces. "Ik heb inderdaad een keer seks met haar gehad, maar verder is er niets gebeurd. Het is normaal dat de leugendetector mijn reactie als leugenachtig beschouwde bij de vraag of zij in mijn auto was vermoord. Ik heb de test met de polygraaf doelbewust gesaboteerd."

De beschuldigde ontkent ook dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van een andere vrouw en haar eveneens gruwelijke dood in 1999. "Ze was inderdaad een vriendin, maar ik voelde me niet aangetrokken tot haar. Ze was aan heroïne verslaafd en ze was niet aantrekkelijk. Ik heb hier niets mee te maken", zei hij.

Morgen start het verhoor van de getuigen.