Aanhangwagens in trek bij Lokerse dieven

In het Waasland zijn aanhangwagens tegenwoordig erg in trek bij dieven. Volgens de Lokerse politie zijn daar afgelopen maand alleen al tien exemplaren gestolen.

"De meeste van die aanhangwagens zijn gestolen in woningen of ter hoogte van woningen die gelegen zijn langsheen de gewestwegen, bij ons zijn dat de N47 en de N70. En tien aanhangwagens dat is toch wel een groot aantal."

Volgens de politie laten eigenaars vaak na om de aanhangwagen te beveiligen. "We hebben vastgesteld dat een aantal aanhangwagens die gestolen zijn niet slotvast waren en dat die niet slotvast op de oprit stonden. Dus wij raden toch zeker de mensen aan om die aanhangwagens slotvast te maken en,  als ze die mogelijkheid hebben, die op te bergen in een garagebox."

De politie van Lokeren vermoedt dat de diefstallen van aanhangwagens het werk zijn van rondtrekkende daderbendes. Die zouden de aanhangwagens dan gebruiken om er bijvoorbeeld koperdiefstallen mee te plegen.