Duitse peuter overleden door EHEC-bacterie

Voor het eerst is in Duitsland een kind aan de gevaarlijke EHEC-bacterie gestorven. Een tweejarig jongetje uit Celle, in de deelstaat Nedersaksen, is overleden aan de gevolgen van een EHEC-besmetting. Dat bevestigen de lokale autoriteiten.

Een dokter van de openbare gezondheidsdienst in Celle bevestigt dat het kind is overleden aan nierfalen en het uiteenvallen van rode bloedcellen. In het gezin zijn ook zijn vader en zijn 10-jarige broer besmet, maar zij zijn inmiddels aan de beterhand. Hoe het gezin besmet is geraakt, is nog onduidelijk.

Tot nu toe was het jongste geregistreerde EHEC-slachtoffer in Duitsland 20 jaar oud. Met het overlijden van de peuter komt het dodental in Nedersaksen op 12 te staan. In Duitsland zijn nu al 36 mensen aan de bacterie overleden. Het heeft een tijdje geduurd voor de autoriteiten de bron van de EHEC-besmettingen konden achterhalen, maar uiteindelijk blijkt het te gaan om een bioboerderij in Nedersaksen waar groentescheuten worden gekweekt. Bij ons laat het Federaal Voedselagentschap weten dat Belgisch groenten, groentescheuten en kruiden veilig zijn.

Meest gelezen