Moord Outlaws: verdachten blijven in de cel

De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding bevestigd van twee mannen die dit weekend zijn opgepakt op verdenking van moord op leden van de motorbende Outlaws en een sympathisant. De twee, die betrokken zijn bij de rivaliserende Hells Angels, ontkennen alles.
De lichamen van de Outlaws werden gevonden in een bestelwagen aan een kanaal.

Een van de verdachten, een 37-jarige Genkenaar van Turkse afkomst, weigerde naar de raadkamer te komen. De andere, een gewezen paracommando van 44, eveneens uit Genk, verscheen wel. Volgens zijn advocaat ontkent hij elke betrokkenheid. De man was wel aanwezig op het feestje waar de twee Outlaws en een sympathisant zouden zijn doodgeschoten, en heeft daar "uit de verte gezien dat er iets gebeurde". Maar meer weet hij niet, volgens zijn advocaat.

De verdachte kende ook een van de slachtoffers, van toen ze samen bij de paracommando's zaten. Maar intussen zijn hun wegen dus gescheiden, omdat de ene bij de Outlaws ging en de andere bij de Hells Angels.

Volgens het federale parket zijn er aanwijzingen tegen de twee verdachten. Het blijft nu afwachten wat het verder onderzoek, onder meer naar DNA-sporen, zal opleveren.