Scissor Sisters schrijven voor "Freggels"

De Scissor Sisters gaan de soundtrack schrijven bij de film over de Freggels, de zingende wezentjes uit de populaire tv-reeks van de jaren 80.

De reeks over de Freggels, onhandige poppetjes die ondergronds leefden en zingend door het leven gingen, was erg populair in de jaren 80. De oorspronkelijk Amerikaanse productie werd in tientallen landen uitgebracht en vertaald, onder meer ook in ons land.

Er waren al langer plannen voor een film, maar het project zelf kwam nooit echt van de grond. Maar nu lijkt er dus schot in de zaak te komen. Producer The Weinstein Company heeft alvast de Scissor Sisters aangezocht om de soundtrack van de film te componeren.

De groep van frontman Jake Shears (grote foto links) en gitarist Babydaddy is enthousiast. "Door zo vroeg te worden betrokken, kunnen we van de muziek een integraal deel maken van de film. Daardoor kunnen de muziek en de film zelf elkaar alleen nog versterken", klinkt het bij het management.

De keuze van de Scissor Sisters lijkt verrassend, gezien hun seksueel getinte songteksten, maar de filmproducer zou ook de film volwassener en rauwer willen maken dan de originele tv-reeks. Wanneer de film moet uitkomen, is nog niet bekend.