Werknemers Tessenderlo Chemie kunnen blijven

Bij Tessenderlo Chemie gaan er geen banen verloren bij de verkoop van de pvc-afdeling. Het Britse Kerling, de nieuwe eigenaar, heeft de werknemers vanmiddag laten weten dat ze hun job kunnen behouden aan dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden.

De verkochte activa omvatten alle pvc-activiteiten van Tessenderlo, inclusief mvc, chloor-alkali en een gedeelte van organische chloorderivaten. Naast de fabriek in Ham, zijn ook de fabrieken in Nederland (Beek en Maastricht) en Frankrijk (Mazingarbe) in de transactie betrokken. Alles samen werken in die fabrieken 850 mensen.

Volgens CEO Frank Coenen van Tessenderlo past de transactie in de toekomststrategie van de groep. Die is erop gericht om te evolueren naar een "specialiteitengroep".

De aankoopprijs bedraagt 110 miljoen euro, vrij van cash en schulden. Tessenderlo neemt wel een eenmalige boekhoudkundige kost van 158 miljoen euro. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Europese mededingingsautoriteiten.