12 maanden cel voor Tongerse ex-schepen Box

De Tongerse ex-schepen Eddie Box is veroordeeld tot 12 maanden cel voor schriftvervalsing en belangenvermenging. Dat heeft de rechter in Tongeren beslist.

Ex-Open VLD-schepen Eddie Box (63), intussen overgestapt naar Lijst Dedecker, zou in 2006 een overeenkomst over de uitbating van parkeerautomaten met het Oostendse parkeerbedrijf Vinci Park vervalst hebben in het voordeel van het bedrijf.

Box zou het contract hebben laten ondertekenen door toenmalig waarnemend burgemeester Carmen Willems (Open VLD) en stadssecretaris Rik Vliegen en nadien de bedragen in de overeenkomst gewijzigd hebben.

Naast zijn celstraf krijgt Box ook een boete van 11.000 euro. Bovendien mag hij tien jaar lang niet aan politiek doen. Vinci Park zelf krijgt een geldboete van 55.000 euro. Dat is het dubbele van hetgeen het Openbaar Ministerie had gevraagd.