1 miljoen Vlamingen binden wel eens loopschoenen aan

Eén op de zes Vlamingen gaat wel eens joggen. In enkele jaren tijd is het aantal joggers bijna verdubbeld. Dat blijkt uit een studie van de K.U.Leuven.

In 2007 bleken 550.000 Vlamingen wel eens een toertje te gaan lopen. In 2009 was dat aantal al opgelopen tot 1 miljoen. "Dat zijn er ongeveer evenveel als fietsers en heel wat meer dan wandelaars, zwemmers en mensen die aan fitness doen", zegt professor sportbeleid Jeroen Scheerder in Het Nieuwsblad.

Vlaanderen doet het daarmee goed in Europa. Volgens Scheerder gaan alleen in Nederland en de Scandinavische landen nog meer mensen af en toe lopen.

Het cijfer van 1 miljoen omvat wel lopers in de ruime definitie van het woord, dus ook wie bijvoorbeeld voor een weddenschap deelnam aan een marathon en daarna niet meer liep. Volgens de onderzoekers gaat ruim een kwart van die 1 miljoen Vlaamse lopers minstens 1 keer per week op pad.