Ketnet heeft de "Beste kinderwebsite"

De website van Ketnet is verkozen tot "Beste Kinderwebsite van België 2011" door het e-safetyteam van Child Focus. De site werd unaniem tot winnaar uitgeroepen door de jury, die moest kiezen tussen 25 websites.

Het surfende volkje had de 25 deelnemende websites zelf genomineerd. Uiteindelijk toetste Child Focus alle genomineerden af aan een aantal criteria zoals aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. En de jury was achteraf unaniem: Ketnet.be won op alle domeinen.

"De navigatie is sterk intuïtief en de site biedt heel wat ontspanning, maar ook informatie en educatie", klinkt het in het juryverslag. "De kinderen krijgen tips over veiligheid zonder dat het belerend of storend overkomt. Ze worden ook gestimuleerd om te overleggen met hun ouders en er zijn duidelijke procedures om problemen te melden."

Bij Ketnet zelf wordt blij gereageerd. "We zien Ketnet als een veilige omgeving waar kinderen al spelend kunnen leren wat de mogelijkheden zijn van internet", zegt netmanager Catherine Castille. "Het is fijn dat we vandaag de bevestiging krijgen dat we op de juiste manier omgaan met het medium."

De Ketnetsite krijgt alvast het keurmerk "European Award for Best Children Online Content". De site zal het nu in een Europese wedstrijd opnemen tegen de winnaars in de andere EU-landen. De winnaar daarvan zou eerstdaags al worden bekendgemaakt.