Moody's analyseert Griekse risico's Dexia

Kredietbeoordelaar Moody's overweegt om de rating van de Franse banken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole te verlagen vanwege hun blootstelling aan Griekenland. Ook voor Dexia worden de Griekse risico's in rekening genomen.

De evaluatie van de Franse banken zal voornamelijk gemaakt worden op basis van hun blootstelling aan Grieks schuldpapier en aan de privésector, laat Moody's weten. Omdat het bureau een wanbetaling van Griekenland niet meer uitsluit, gaat het na wat de gevolgen daarvan zouden zijn op de banken.

Société Générale en Crédit Agricole hebben beide meerderheidsbelangen in Griekse banken. BNP Paribas heeft dat niet, maar bezit wel voor 5 miljard euro aan Griekse overheidsobligaties. Op het einde van het eerste kwartaal was Dexia voor zo'n 5,4 miljard euro blootgesteld aan het Zuid-Europese land.

In een persbericht vermeldt Moody’s dat "de potentiële impact van een falen of herstructurering van Griekenland ook zal worden meegenomen in de analyse van Dexia". Dat kan mogelijk tot een ratingverlaging leiden.