Mortierbrigade ontvlucht misdaad in Molenbeek

Het reclamebureau Mortierbrigade verlaat Molenbeek en verhuist naar Schaarbeek. Het communicatiebedrijf is nu nog gevestigd in de Maritiemwijk, maar is de vele gevallen van agressie, vandalisme en inbraak beu.
Het, te kleine, kantoor van de Mortierbrigade in Molenbeek

Volgens financieel directeur Dirk Debeys was de situatie niet langer houdbaar. "In het begin waren het vooral pogingen tot inbraak. Dan hebben we het gebouw beveiligd, zodat er niet meer via het dak kon worden binnengeraakt. Dat is dan geminderd en beginnen te verschuiven naar inbraken in wagens en verbaal geweld tegen onze mensen. Zolang het over materiële zaken gaat, kan je daarmee leven. Maar zodra ze aan je mensen raken, loopt de emmer over en moet je ingrijpen", vertelt hij.