Roland Duchâtelet verkoopt nu Sensor-NITE

De holding Elex van Roland Duchâtelet heeft het bedrijf Sensor-NITE verkocht aan de Amerikaanse tegenhanger Sensata. Na Epiq is dat het tweede bedrijf op korte tijd dat Elex verkoopt.

Volgens De Tijd betaalt Sensata 225 miljoen euro voor de overname en boekt Elex daar een meerwaarde op. Hoe groot die is, is niet meegedeeld.

Sensor-NITE produceert sensoren voor de autoindustrie en boekte vorig jaar een winst van 6,9 miljoen euro. Bij het bedrijf werken 1.100 mensen waarvan 40 op de zetel in Tessenderlo. Daarnaast heeft Sensor-NITE twee vestigingen in Bulgarije.

Het is al het tweede bedrijf op een maand tijd dat bij Elex de deur uitgaat. Toen verkocht Elex ook al Epiq, dat eerder van de beurs was gehaald. Duchâtelet is ook nog topman van het bedrijf Melexis, politicus voor Open VLD en voorzitter van de voetbalclub Sint-Truiden.