Tekening van Ensor gestolen in Den Haag

In Nederland is een tekening van James Ensor gestolen uit het Gemeentemuseum in Den Haag. Het museum had het werk in bruikleen gekregen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSK) in Antwerpen.

"Dat de tekening niet van ons is, maar geleend van een ander museum maakt het des te vervelender", zegt de woordvoerder van het museum.

"De triomf van de dood", een tekening op papier, was een van de werken op de overzichtstentoonstelling "James Ensor, universum van een fantast" in Den Haag. De expo liep van 12 maart tot 13 juni, maar op een van de slotdagen is het werk dus verdwenen.

De exacte waarde van het werk is onbekend, maar een soortgelijke tekening ging onlangs nog voor 132.000 euro onder de hamer in Amsterdam. De politie onderzoekt de zaak.