Uit partij gezette SP.A'er gaat naar Open VLD

In Zelzate stapt de vroegere SP.A-schepen Kurt Van Weynsberge over naar Open VLD. Van Weynsberge werd vorige week uit de SP.A gezet omdat hij zijn afdrachten aan de partij niet correct betaalde.

De Zelzaatse SP.A-schepen Kurt Van Weynsberge is een van de vijf socialisten die vorige week uit de partij gezet werd omdat die hun afdrachten niet (volledig) betaalden.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 stapt hij nu in een verruimingsproject met de Open VLD-afdeling van Zelzate. De nieuwe ploeg heet VLD-SD, wat staat voor Vlaamse Liberale Democraten en Sociaal Democraten.

Met de overstap wordt Open VLD in Zelzate de grootste fractie en heeft ze vier van de zeven schepenposten in handen. "De huidige coalitie met de SP.A is geen goede coalitie en we willen een positief alternatief", zegt lokaal Open VLD-voorzitter Frank Bruggeman.

"Dat mensen uit de SP.A en de lokale partij Vrij Zelzate naar ons verruimingsproject komen, bewijst dat we aantrekkelijk zijn." Enkele maanden geleden stapten al drie leden uit die partijen naar de liberalen in Zelzate over, onder wie SP.A-gemeenteraadslid Jan De Beule.