Van Gansewinkel breidt uit met deel van Veolia

Het afvalbedrijf Van Gansewinkel neemt de Belgische afvaltak van het Franse Veolia over. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Het is niet bekend hoeveel de overname gekost heeft. Ontslagen zullen er niet vallen, luidt het.

Eind maart raakte bekend dat Veolia zijn Belgische afvalpoot Veolia Environmental Services Belgium -het vroegere Biffa België- in de etalage zette. Van Gansewinkel was in 2006 al een van de gegadigden voor een overname van Biffa België, maar moest toen het onderspit delven tegen Veolia.

Veolia Environmental Services Belgium telt ongeveer 13.000 klanten en realiseert met een 450-tal medewerkers een omzet van bijna 100 miljoen euro. Volgens Van Gansewinkel is de onderneming complementair aan Van Gansewinkel België, en zal de overname positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat en de operationele cash flow van Van Gansewinkel Groep.

Na de overname zal Van Gansewinkel in ons land zowat 1.600 mensen tewerkstellen. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van 314 miljoen euro. De overname zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.