Veelgeplaagde musical "Spiderman" in première

De veelgeplaagde musical "Spiderman" is na maanden uitstel toch in première gegaan op Broadway in New York. De musical met een prijskaartje van bijna 50 miljoen euro is de duurste ooit op Broadway.

De muziek van de musical is geschreven door Bono en The Edge van U2. Al sinds het begin had de productie te kampen met pech. Acteurs geraakten gewond en er waren technische problemen. De première werd een aantal keren uitgesteld.

De producers beslisten enkele maanden geleden om artistiek leider Julie Taymor aan de kant te schuiven en zowel het verhaal als de aanpak te vereenvoudigen.

De show werd onthaald op gemengde kritieken, maar het ziet er wel naar uit dat hij een publiekstrekker wordt. "Ik ben er absoluut zeker van dat het een hit is", zei Bono na de première. Oud-president Bill Clinton was alvast erg enthousiast: "Ik vond het schitterend. Ik hield van de liedjes, het acteerwerk, het decor en de choreografie."

De productie, die omschreven wordt als een "rock-'n-rol circus drama" is een van de meest ambitieuze ooit op Broadway. Er komt veel stuntwerk in de lucht aan te pas. Zo vliegt Spiderman verschillende keren boven het publiek en is er ook een gevecht in de lucht. De musical zal volle zalen moeten trekken, om de investering te kunnen recupereren.

Meest gelezen