Vergoeding voor "carrièreschade" na ongeval kind?

De ouders van een verongelukt kind willen een hogere schadevergoeding omdat de dood van hun zoontje negatieve gevolgen heeft gehad op hun carrière. Het jongetje van zes werd in augustus vorig jaar doodgereden op het zebrapad op de Zuiderlaan in Waregem.

De autobestuuder gaf toe dat hij veel te snel had gereden. Doorgaans bedraagt de morele schadevergoeding voor een overleden kind 12.500 euro, maar dat bedrag is niet in verhouding met het geleden verdriet, klinkt het.

"Als je voor je eigen ogen je dierbaarste goed, je eerste kind, verliest in omstandigheden die niet te aanvaarden zijn, dan is dat een onoverkoombaar verdriet. Die 12.500 euro kan die schade niet vergoeden. Ik weet wel dat verdriet niet om te zetten is in geld, maar voor de slachtoffers is het vooral belangrijk om gehoord te worden", aldus Christian Vandenbogaerde, de advocaat van de ouders.

Beide ouders werken in de banksector. Sinds het ongeval zijn ze hun enthousiasme voor hun job kwijt, zo luidt het. Het koppel wil dat daar rekening mee wordt gehouden. Er zal nu een psychiater worden aangesteld die de reële weerslag van het verdriet op het leven en op de carrière van de ouders onderzoekt. Op basis daarvan kan de rechter een definitieve schadevergoeding bepalen.