Weiner-pop doet website crashen

Het Democratische parlementslid Anthony Weiner uit New York kwam onlangs in het oog van een mediastorm terecht toen bleek dat hij een foto van zijn onderbroek, met duidelijk aanwezig geslachtsdeel, getwitterd had naar een 21-jarige vrouw. Weiner bleef een tijdlang de Twitterfoto ontkennen, maar bood vorige week op een persconferentie toch zijn excuses aan voor het zenden van de foto. Een bedrijf gespecialiseerd in actiefiguurtjes liet vervolgens zijn fantasie de vrije loop, met een overdonderend succes tot gevolg.

Het bedrijf uit Oxford, Connecticut, creëerde twee versies van de Weiner-pop: een kuise versie en eentje met extra aandacht voor hetgeen zich in de onderbroek van de pop afspeelt. Deze laatste mag enkel door volwassenen gekocht worden en kost 7 euro meer dan de zedige versie. Bovendien staat op de onderbroek te lezen: "Tweet this".

De Amerikanen, die de afgelopen weken smulden van dit seksschandaal, reageerden enthousiast op de poppen, zelfs iets te enthousiast. De website herobuilders.com crashte immers gisteren al, terwijl het bestaan van de twee poppen nauwelijks aangekondigd was. Blijkbaar wilden te veel bezoekers de site tegelijkertijd bezoeken. Sindsdien kregen bezoekers van de website de mededeling "Service Unavailable".

Volgens Los Angeles Times waren de problemen niet louter te wijten aan het grote aantal aankoopverzoeken dat bij het bedrijf binnenstroomt, maar ook door de vele bezoekers die enkel de "anatomisch correcte pop" wilden zien.

Intussen zouden de problemen opgelost moeten zijn, al blijkt de site ook nu nog niet op ieder moment bereikbaar.

lees ook