Wie bezorgt Yves Leterme een Twitter-handleiding?

Deze voormiddag verstuurde ontslagnemend premier Yves Leterme een vreemd bericht via Twitter dat de wenkbrauwen deed fronsen. Net als vorig jaar in Kinshasa gebeurde, twitterde Leterme een bericht dat blijkbaar enkel voor een welbepaald iemand bedoeld was en niet voor al zijn volgers. Ook nu werd de tweet verwijderd.

"Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken…", liet de premier weten. Voor wie het bericht bedoeld was, is niet duidelijk, maar in ieder geval niet voor al zijn volgers op Twitter. Wellicht werd de tweet per vergissing zichtbaar voor iedereen, vreemd voor een minister die intussen toch wel de finesses van Twitter onder de knie zou mogen hebben.

Midden vorig jaar was er immers de commotie rond de tweet "Not at all. Want to learn to know you. You to?", toen Leterme op bezoek was in Kinshasa. Voor dit misverstand -de tweet was enkel bedoeld voor een correspondent die hij op de receptie op de residentie van president Joseph Kabila gezien had- verontschuldigde hij zich nadien met: "Het zal de hitte zijn".

lees ook