6 Franse kinderen vergiftigd door hamburgers

Zes kinderen uit verschillende steden in Noord-Frankrijk hebben een zware voedselvergiftiging met een E.coli-bacterie opgelopen, nadat ze diepvrieshamburgers hadden gegeten. Hun toestand is stabiel.

De zes kinderen zijn opgenomen in een ziekenhuis in Rijsel. De toestand van de kinderen, van wie de jongste 20 maanden oud is, is ernstig, maar niet verontrustend, lieten de regionale autoriteiten weten. Drie van de zes kinderen moesten een dialyse ondergaan omdat ze extreem bloedige diarree hadden.

De hamburgers die ze hadden gegeten waren van het merk Steaks Country en kwamen van de warenhuisketen Lidl. De Duitse warenhuisketen heeft alle verdachte loten in Frankrijk inmiddels uit de rekken gehaald.

Volgens het Franse ministerie van Volksgezondheid heeft de infectie op het eerste gezicht niets te maken met de EHEC-epidemie in Duitsland. De EHEC-bacterie is een variant van de E.coli-bacterie. Onderzoek moet nog bevestigen dat het wel degelijk om verschillende stammen gaat.