"Farid Le Fou" wisselt voor 60e keer van cel

De Franse beroepsgangster Farid Bamouhammad, beter bekend als Farid Le Fou, is al 60 keer overgeplaatst van de ene naar de andere gevangenis. Gisteren werd hij van de gevangenis van Sint-Gillis naar Brugge gebracht, omdat de cipiers van Sint-Gillis met een staking dreigden als hij er nog langer zou blijven.

Farid Le Fou staat bekend als onhandelbaar. Op 10 jaar tijd veranderde hij al 60 keer van gevangenis. Bamouhammad had eigenlijk tot begin augustus in Sint-Gillis moeten blijven. Maar de cipiers waren de grillen van de Franse gangster na anderhalve maand zo beu dat ze ermee dreigden om het werk neer te leggen.

De Franse gangster zit al sinds 2000 achter de tralies in ons land. Hij werd toen opgepakt omdat hij zijn familie had gegijzeld in een Quick-restaurant in Drogenbos. Zijn recentste veroordeling was in 2008. Hij kreeg toen 9 jaar cel, omdat hij zijn dochtertje tijdens een dag penitentiair verlof opnieuw had gegijzeld, deze keer in een café aan het Brusselse Centraal Station (foto).

In Brugge zit Farid Le Fou nu in de speciale afdeling voor moeilijke gedetineerden. Omdat hij achter de tralies zit voor verschillende veroordelingen, kan hij pas in 2029 vrijkomen.