"Vlaams front" zal voort overleg plegen

De partijen van het zogenaamde Vlaams front, N-VA, CD&V en Open VLD gaan nog verder onderling overleg plegen. Dat hebben ze vanmiddag beslist na twee uur vergaderen. De drie partijen zeggen dat ze er alles aan willen doen om formateur Di Rupo te laten slagen.

Zelf praten de drie partijen niet over een front maar over een samenwerking. Ze hebben de "misverstanden" van de laatste tijd uitgevlakt en vastgesteld dat ze alle drie op korte termijn een "slagkrachtige regering" willen. Ook hebben ze werkafspraken gemaakt over hoe het nu verder moet. Maar afspraken over coalitievorming, een programma of een deadline zijn er niet gemaakt.

N-VA, CD&V en Open VLD willen gezamenlijk druk uitoefenen op de nota die formateur Di Rupo voorbereidt. De drie Vlaamse partijen zeggen dat hun overleg niet betekent dat SP.A of Groen! moeten worden uitgesloten van de onderhandelingen. En het is uitdrukkelijk de bedoeling, zeggen ze nog, dat de opdracht van Di Rupo slaagt.