Cameron krijgt op zijn donder van boze dokter

In het Verenigd Koninkrijk wordt al weken geprotesteerd tegen de voorgestelde hervorming van de National Health Service (NHS). Om die hervormingen in de gezondheidszorg te promoten, bezochten David Cameron en vicepremier Clegg begin deze week een ziekenhuis. Tijdens het fotomoment liep het echter helemaal verkeerd.

Een dokter van het ziekenhuis stormde plots de kamer binnen waarin Cameron en Clegg op dat moment poseerden voor de aanwezige journalisten. Volgens de orthopedisch chirurg veegden enkele mensen uit de entourage van de politici de vloer aan met de heersende hygiëneregels van het ziekenhuis. Vooral de mensen die hun mouwen niet hadden opgerold, werden door de furieuze dokter geviseerd. “Waarom wordt verteld dat hygiëne belangrijk is, terwijl sommige mensen hier daar duidelijk anders over denken”, aldus de dokter in het Guy’s Hospital in Londen.

Zowel premier Cameron als diens vicepremier Clegg schrokken zich een hoedje bij de verbale uithaal van de man. Om de zaak te ontmijnen maande een van zijn melk gebrachte Cameron, met de handen in de lucht, de televisieploeg aan de kamer te verlaten. “Waarom gaan we niet, euhm, misschien is het beter als jullie de kamer verlaten.” Terwijl het gezelschap naar de gang vertrekt, brieste de dokter andermaal: “Ik pik dit niet, ga weg.”

Volgens Sky News hadden de aanwezige journalisten op voorhand aan een verpleegster gevraagd of ze hun handen moesten wassen en of ze hun mouwen moesten oprollen. Zij kregen van de verpleegster het antwoord dat dit niet noodzakelijk was, aangezien ze geen direct contact zouden hebbben met de patiënten. Cameron en Clegg voldeden wel aan de hygiënische regels, vermits zij wel in direct contact zouden staan met de patiënten.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis gaat het om het een storm in een glas water. “Alle noodzakelijke maatregelen werden genomen tijdens dit bezoek. Een individu maakte zich zorgen over de naleving van de hygiënische regels, maar zijn vrees werd niet gedeeld door zijn collega’s”, waarmee het ziekenhuis duidelijk afstand neemt van het standpunt van de orthopedisch chirurg.

lees ook