Duitse politie stuit op uitzonderlijk transport

Agenten zijn wel iets gewoon, toch heeft de Duitse verkeerspolitie onlangs een ongewone ontdekking gedaan. Toen ze de deuren van een busje openden, vonden ze daar een kleine auto in terug. De Mazda werd beveiligd met lakens en een matras.

Het was door de half openstaande achterdeuren dat de agenten geïntrigeerd raakten door het busje. Toen ze die deuren openden, zagen ze er de Mazda 626 uitsteken. Om plaats te maken werd de passagierszetel opgeofferd. De bestuurder van de wagen kon zich nog net in het busje proppen. Ook een kompaan van de bestuurder kon nog net mee met het uitzonderlijk vervoer.

De twee Kazachen verklaarden dat ze de wagen met behulp van een vorklift in het busje van Mercedes plaatsten. Ze waren vertrokken in Hamburg en hun eindbestemming lag ergens in de Baltische staten.

Omdat de wagen niet gestolen was, werden de twee kornuiten enkel beboet voor het te zwaar laden van hun busje. Ook kreeg de passagier een boete omdat hij zijn gordel niet droeg.

lees ook