Hondenpoep en wildplassen leveren 34.000 euro op

Het stadsbestuur van Blankenberge heeft vorig jaar meer dan 34.000 euro geïnd bij sluikstorters, hardleerse hondenbaasjes, wildplassers en andere vervuilers van het openbaar domein. Zo'n 500 hondenbaasjes en andere vervuilers werden op heterdaad betrapt.

"We zijn altijd een beetje voorloper geweest in de strijd tegen de hondenpoep en we zetten dat beleid verder", zegt voor Milieubeleid Ivan De Clerck (Open VLD). "De positieve gevolgen in het straatbeeld zijn al zichtbaar, maar de strijd is nog jammer genoeg nog niet beëindigd."

Het stadsbestuur wil dan ook het bedrag voor dergelijke boetes verder optrekken. Wie een blikje of een flesje op straat achterlaat, zou voortaan 45 euro moeten betalen, op zon- en feestdagen komt daar nog eens de helft bij. Voor dierlijke uitwerpselen, menselijke urine of braaksel wordt een tarief van 75 euro voorgesteld. Op zon- en feestdagen zal dan 112 euro moeten worden betaald.

Blankenberge zet volgens schepen De Clerck elke dag een politieman en twee ambtenaren in voor de controle op hondenpoep en andere vervuilingen.