ING verkoopt dochter ING Direct USA

De Nederlandse bank ING gaat haar internetfiliaal ING Direct USA verkopen aan de Amerikaanse bank Capital One. Dat was een van de voorwaarden van de EU voor de staatssteun tijdens de financiële crisis.

Voor de overname waren ook GE Capital en het private investeringsfonds KKR kandidaat, maar Capital One heeft het uiteindelijk gehaald, ook al omdat het ING Direct USA volledig wou overnemen.

Capital One betaalt 6,2 miljard dollar in cash en 2,8 miljard dollar in aandelen. Daardoor krijgt ING een belang van net geen 10% in een van de tien grootste Amerikaanse banken. Capital One is een snelle groeier in de VS en richt zich vooral op consumentenkrediet.

De verkoop van ING Direct USA was een van de voorwaarden van de Europese Commissie voor de staatssteun die ING gekregen heeft tijdens de financiële crisis.