Kleuter 3 uur opgesloten in schoolbus in Lauwe

Een kleuter van 3,5 jaar heeft drie uur lang opgesloten gezeten in een schoolbus in Lauwe, bij Menen. De jongen was wellicht in slaap gevallen, niemand merkte dat hij op de bus was achtergebleven.

De peuter werd woensdag rond 8 uur thuis opgehaald door de schoolbus en pas tegen de middag werd ontdekt dat de jongen nog op de bus zat. "Wellicht viel hij in slaap en merkte niemand dat hij op de bus achterbleef", vertelt de moeder van de kleuter. "Rond de middag werd ik door de school opgebeld. Het bleek dat mijn zoontje drie uur lang opgesloten had gezeten in de schoolbus."

De jongen was erg onder de indruk. "We dienen geen klacht in tegen de school, maar we willen wel dat er maatregelen worden genomen. In ieder geval gaat mijn kind nooit meer met de bus naar school", zegt de moeder nog.

De directeur van de gemeentelijke basisschool in Lauwe erkent de fout en wil uit het voorval lessen trekken. "Godzijdank gaat alles goed met de jongen", aldus directeur.