Lieke Marsman wint Debuutprijs Liegend Konijn

Lieke Marsman heeft met haar poëziebundel "Wat ik mijzelf graag voorhoud" de tweejaarlijkse Debuutprijs van Het Liegend Konijn gewonnen. Het Liegend Konijn is een tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Lieke Marsman krijgt een geldprijs van 2.500 euro. Haar debuutbundel zal vertaald worden naar het Frans, Duits en Engels. Eén gedicht uit de bundel wordt bovendien vertaald naar alle 23 officiële talen van de Europese Unie.

Het Liegend Konijn zal een nieuwe reeks gedichten van haar publiceren en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren zal een literaire avond organiseren rond haar werk.

Marsman is een jonge twintiger. De jury spreekt van een opmerkelijk voldragen en overtuigend debuut. Haar bundel werd geselecteerd uit 27 inzendingen.

"Marsmans poëzie wekt de indruk dat zij ter plekke ontstaat en zich ontrolt, alsof de dichter zélf verrast wordt door de loop en monding van haar gedachten – gedachten over dromen, herinneringen, gebeurtenissen, de taal. Maar hoezeer de focus telkens ook wordt verlegd, de gedichten zijn van A tot Z helder, de beelden treffend, de verzen welluidend", staat in het juryrapport.