Mysterieuze Harry Potterwebsite online

Schrijfster J.K. Rowling heeft een nieuwe website gelanceerd, www.pottermore.com. Waarover de website precies zal gaan is nog een geheim. Er staat voorlopig enkel te lezen "coming soon".

Of de site iets te maken heeft met de 8e en laatste film over tovenaarsleerling Harry Potter die binnenkort uitkomt, is niet duidelijk. De woordvoerster van Rowling kan enkel bevestigen dat de site een nieuw project is van de schrijfster. "Het is geen nieuw boek, maar meer kunnen we nog niet vertellen."

De Potterreeks telt zeven boeken die verfilmd zijn. Het laatste Harry Potterboek, "Harry Potter en de relieken van de dood", kwam uit in 2007. Dit boek werd in twee delen verfilmd. Het tweede deel komt op 15 juli in de bioscoop.

De Harry Potterboeken zijn een wereldwijd succes en maakten van J.K. Rowling een van de rijkste Britse vrouwen. Er werden al meer dan 400 miljoen exemplaren van de Potterboeken verkocht. De zeven films brachten al meer dan 45 miljard euro in het laatje.