Waren "lustopwekkende liefdesplanten" vergif?

Het federaal parket heeft een vooronderzoek geopend naar de dood van een aantal Belgen in Kameroen. Ze overleden de voorbije 5 jaar in Kameroen, los van elkaar. Volgens Buitenlandse Zaken zijn de overlijdens mogelijk verdacht.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn de Belgen naar Kameroen getrokken om er te trouwen met een vrouw die ze via het internet hadden leren kennen. Kort na de blijde gebeurtenissen kreeg het thuisfront een telefoontje dat de bruidegom was overleden aan een ziekte.

Voor zijn dood had een van de slachtoffers het thuisfront nog verteld dat zijn vrouw hem grote hoeveelheden "lustopwekkende liefdesplanten" had doen eten. Mogelijk is er sprake van vergiftiging en is de bruid daarna met de centen van de overleden echtgenoot gaan lopen. 

Het federaal parket onderzoekt nu of er een verband is.

Internetcriminaliteit komt in West-Afrika wel vaker voor, ook in Kameroen. Zo waarschuwt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken landgenoten uit te kijken voor allerlei soorten oplichterij via het internet, ook voor zogenoemde datingsites, waarop vrouwen of mannen zich aanbieden als huwelijkskandidaat. Meer informatie vindt u hier.