Weiner stapt op als parlementslid in de VS

In de Verenigde Staten heeft de Democratische volksvertegenwoordiger Anthony Weiner ontslag genomen. Hij was in opspraak gekomen nadat hij aantal schaars geklede foto's van zichzelf op Twitter had geplaatst.

Onlangs had Weiner foto's van zichzelf in onderbroek via Twitter verstuurd naar 81.000 mensen. Het was de bedoeling dat die enkel bij een vrouwelijke studente zouden aankomen, maar Weiner had blijkbaar een fout gemaakt bij het versturen.

Nadien zou hij toegeven dat hij nog zes keer dat soort foto's had verstuurd naar andere vrouwen. Daarop was ook in de Democratische partij opgeroepen om ontslag te nemen. Eergisteren had president Barack Obama ook aangedrongen op ontslag.

Weiner gaat daar nu op in. Hij heeft zich bij zijn ontslag verontschuldigd bij zijn vrouw die zwanger is. De vrouw van Weiner is een medewerkster van minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.