Bijkomend onderzoek medicatie De Gelder

In Dendermonde gaat de onderzoeksrechter ermee akkoord dat een geneesheer-deskundige wordt aangesteld om de medicatie van Kim De Gelder te onderzoeken. De advocaat van De Gelder had bijkomende onderzoeken gevraagd. Twee andere eisen van de advocaat zijn afgewezen.

Het parket van Dendermonde wil De Gelder zo snel mogelijk voor het hof van assisen brengen voor vier moorden en 25 moordpogingen. Advocaat Jaak Haentjens diende vorige week echter een verzoekschrift in tot bijkomend onderzoek, omdat hij ervan overtuigd blijft dat De Gelder geïnterneerd moet worden. De onderzoeksrechter oordeelde vandaag dat alleen een bijkomend onderzoek naar het medicatiegebruik noodzakelijk is.

Zowel de verdediging als het parket hebben nu wel nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen. De Gelder vermoordde 2,5 jaar geleden een verzorgster en twee baby's in een crèche in Dendermonde.