Brandweer haalt dak van slachthuis in Velzeke

Na de verwoestende brand in het runderslachthuis Adriaens in Velzeke gisteravond is de brandweer van Zottegem de hele voormiddag bezig geweest om het dak van de constructie te halen.

Voor de werkzaamheden werd een grote kraan gezocht. "De brandweer wil zeker zijn dat er geen smeulende isolatie achterblijft, want vanochtend kwam er opnieuw rook uit het gebouw en werden extra manschappen opgeroepen", klinkt het.

De zaakvoerders van het bedrijf zijn op zoek naar andere slachthuizen om geplande slachtingen vanaf maandag over te nemen. Het slachthuis nam 10 tot 12 procent van de Belgische runderslachtingen voor zijn rekening en investeerde de laatste jaren fors in moderniseringswerken. De 120 personeelsleden zijn technisch werkloos.

Het parket van Oudenaarde stuurde gisteravond een deskundige ter plaatse, maar die kan pas deze namiddag zijn werk voortzetten, als het veilig is om vaststellingen te doen.

De oorzaak van de brand staat dus nog niet officieel vast. Mogelijk liggen roofingwerken aan de oorzaak, het vuur ontstond ruim een uur na de laatste roofingwerken.