Bus of tram nemen wordt moeilijk morgen

Door een 24 urenstaking bij De Lijn zullen er morgen maar weinig trams en bussen rijden. Het gaat om een een gezamenlijke actie van de drie grote vakbonden. Ze vragen onder meer een verhoging van enkele vergoedingen, maar volgens de directie is daar weinig ruimte voor.

Verwacht wordt dat er morgen in heel Vlaanderen weinig of geen trams zullen rijden en maar een op de twee bussen. De bussen die wel rijden zijn in handen van privébedrijven die in opdracht van De Lijn rijden. Zij staken niet mee.

Aanleiding voor de staking is het cao-overleg dat bijzonder moeizaam verloopt. De onderhandelingen over de nieuwe cao voor de komende twee jaar zitten compleet vast, klinkt het bij de bonden. De directie betreurt de actie en zegt dat ze de wettelijk toegestane ruimte voor loonsverhoging maximaal invult.

Reizigers kunnen vanaf morgenochtend 7 uur terecht op www.delijn.be voor informatie over de gevolgen van de actie voor de dienstverlening.