Erg zware straf gevraagd voor "verkeerscrimineel"

De politierechtbank van Dendermonde vraagt een uitzonderlijk zware straf -10,5 jaar- voor een 26-jarige man die in oktober vorig jaar een dodelijk auto-ongeluk heeft veroorzaakt bij Wetteren. Het ongeluk kostte het leven aan zijn 28-jarige vriendin.

Het Openbaar Ministerie vraagt zo'n strenge straf omdat de man al meermaals in de fout ging. In acht jaar tijd werd hij al tien keer veroordeeld voor verkeersinbreuken.

"Ik zou dat soort bestuurders verkeerscriminelen noemen, zeker als dit soort ongevallen gepaard gaat met alcoholintoxicatie en drugs in het verkeer en vluchtmisdrijf", zegt de openbaar aanklager. "Hij staat nu terecht voor een dodelijk ongeluk, met vluchtmisdrijf in staat van herhaling, in staat van alcoholintoxicatie, eveneens in herhaling, onder invloed van drugs, niet-verzekerd sturen en een hele reeks inbreuken op de wegcode, in feite op het hele wetboek."