Grote geheime brandoefening in Merelbeke

De brandweer van Merelbeke heeft gisteravond enkele leegstaande huizen in brand gestoken. Dat gebeurde in het kader van een grote brandoefening. De dikke rookpluim was tot op de R4, de ring rond Gent, te zien.

Het was de grootste brandoefening in Merelbeke in 10 jaar tijd. Behalve de buurtbewoners en een brandweercommandant was niemand op de hoogte van de oefening.

"Rond 19.15 uur kregen de manschappen het bericht dat er een brand was uitgebroken na een gasontploffing en dat er mogelijk slachtoffers waren", vertelt kapitein Eric De Rieck. "De brandweermensen waren niet op de hoogte, anders verliezen we het verrassingseffect en kunnen we de parate kennis niet testen."

De woningen die bij de oefening in brand werden gestoken, waren onteigend voor de doortrekking van de R4.