Moordenaar Karel Van Noppen weer in de cel

Albert Barrez, de moordenaar van veearts-keurder Karel Van Noppen, zit weer in de cel. Hij heeft geen nieuwe feiten gepleegd, maar wel de voorwaarden geschonden die verbonden waren aan zijn vrijlating.
Albert Barrez (archieffoto 2002)

Barrez zou volgens de Coreliokranten contact hebben gehad met een ex-gedetineerde van Leuven-Centraal. "Mijn cliënt geeft toe dat er telefonische contacten zijn geweest met die medegedetineerde, maar zegt dat hij werd opgebeld en dat hij zelf niets heeft ondernomen om die persoon te contacteren", zegt zijn advocaat Bart Vosters.

"Hij is uiteraard niet blij dat hij weer in de gevangenis zit, maar het is nu gebeurd en we moeten nu afwachten wat de strafuitvoeringsrechtbank over twee weken beslist." Volgens Vosters verliep zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling tot nu "vlekkeloos". "Hij had werk, een vaste woonst, hij leidde eigenlijk een vrij normaal leven", aldus de advocaat.

De 53-jarige ex-foorkramer schoot op 20 februari 1995 in opdracht van de hormonenmaffia Karel Van Noppen dood in Wechelderzande (foto). Na de moord vluchtte hij naar Frankrijk, waar hij een jaar later werd opgepakt. In 2002 werd hij veroordeeld tot 25 jaar cel, in 2009 kwam hij voorwaardelijk vrij. Nog geen 2 jaar later zit hij dus opnieuw in de gevangenis, in Dendermonde.