Passionele kus was eigenlijk een troostende kus

Het was dé foto die gisteren het internet domineerde: een kussend koppel liggend op de grond, terwijl de oproerpolitie rellen in het Canadese Vancouver na een hockeywedstrijd onder controle probeerde te krijgen. Al snel werd de vraag gesteld: was dit opgezet spel? En vooral, wie waren beide tortelduifjes? CBC News kon hun identiteit achterhalen en vaststellen dat het in ieder geval niet om een passionele liefdeskus ging.

De tortelduiven waren de Australische universiteitsstudent Scott Jones en zijn Canadese vriendin Alex Thomas. Vader Brett Jones doet het verhaal: "Het koppel was naar de wedstrijd gaan kijken en kwam daarna terecht tussen het geweld. Op een gegeven moment bevonden ze zich tussen de relschoppers en de oproerpolitie, die chargeerde. Alex kreeg daarbij een tik van een politieschild en viel op de grond. Mijn zoon heeft haar dan getroost en gaf haar een kus, zeggend dat alles in orde zou komen. Op dat moment nam de fotograaf die foto."

Volgens de vader raakte zijn zoon niet gewond en had Alex enkel kneuzingen aan haar been, die ze bij de val op de grond opliep. "En ze zijn nu totaal overdonderd door het succes van de foto", besloot hij.

Hier beneden kunt u de foto’s zien, die onder meer op CNN getoond werden:

lees ook