Werkonderbreking bij Volvo Trucks in Gent

Bij Volvo Trucks in Oostakker, een deelgemeente van Gent, ligt het werk neer. De aanleiding is de stemming over een nieuwe cao. Hoeveel werknemers er deelnemen aan de staking is niet duidelijk, maar de lijnen zouden stilliggen.

Bij Volvo Group Belgium werken zowat 2.000 arbeiders in twee ploegen. "Het precieze aantal arbeiders dat het werk neerlegde is niet bekend, maar zodra het er enkelen zijn kan de lijn niet meer draaien", aldus woordvoerster Vera Bostijn van Volvo Trucks. "De arbeiders in de logistieke afdelingen werken wel."

Dinsdag keurden de arbeiders een eerste voorstel van cao af. Nochtans hadden vakbonden en directie het ontwerp wel goedgekeurd. "Gisteren volgden opnieuw informatie- en overlegmomenten en dat leidde tot gedeeltelijke werkonderbrekingen", aldus Bostijn.

Vandaag wordt gestemd over een tweede, aangepaste ontwerp-cao. De resultaten van die stemming worden in de late namiddag verwacht. Bij Volvo Trucks wil men voor het verstrijken van de stemming geen commentaar geven over de inhoud van de cao. De vakbonden zijn voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.