Jolie geeft speelgoed aan Syrische vluchtelingen

Hollywoodactrice en VN-ambassadrice Angelina Jolie is de Syrische vluchtelingen aan de Turkse grens een hart onder de riem gaan steken. Ze bezocht een tentenkamp in Altinozu en praatte 2,5 uur lang met de mensen die er leven. Jolie loofde de gastvrijheid van Turkije om de duizenden vluchtelingen op te vangen.

Jolie werd van harte ontvangen door de vluchtelingen. Zij wachtten haar massaal op en hadden spandoeken met "goede engel van de wereld" erop gemaakt. Jolie bracht dozen vol speelgoed mee voor de kinderen.

"Het is een erg complexe situatie en iedereen moet doen wat hij kan voor de onschuldige gezinnen die tussen de vuurgevechten zitten. Ik volg de situatie op de voet", reageerde Jolie. Zij aanhoorde met behulp van een tolk de verhalen van de vluchtelingen, maakte aantekeningen en deelde eten met de getroffenen.

In april bezocht Jolie ook een tentenkamp in Tunesië, waar duizenden vluchtten voor de rellen in Libië.

Meest gelezen