Jommekesmuur achtste stripmuur voor Antwerpen

Op Het Frans Halsplein in Antwerpen is de Jommekesmuur onthuld. Het gaat al om de achtste stripmuur in de stad. De nieuwe stripmuur is een ode aan de overleden Antwerpse striptekenaar Jef Nys.

De onthulling gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Patrick Janssens en de schepen van Cultuur Philip Heylen. De muur is een initiatief van "Muurvast" dat Vlaamse tekenaars op de kaart wil zetten en grauwe, slecht onderhouden muren wil omtoveren tot blikvangers waarop de stad fier kan zijn.

De Jommekesmuur toont stripheld Jommeke met zijn vriendjes. Kregen eerder al een stripmuur: Kiekeboe (Merho), Cordelia (Ilah), Hendrik Conscience, Laarmans (uit "Kaas" en "Lijmen/Het Been" van Willem Elsschot), de figuren van Jan Van der Veken, Suske en Wiske (Willy Van der Steen) en de Jazzmuur van Philip Paquet.